top of page
normen.jpg
Schermafbeelding 2019-07-30 om 19.37.52.

Lift invest. bv

BE 0478.184.462

 

Contact

L. Vandenberghen

0468/03.55.17

info@liftinvest.be

www.liftinvest.be

Contacteer ons!

Bedankt, tot binnenkort!

Er zijn 4 verplichtingen waarvoor u verantwoordelijk bent als lifteigenaar of -beheerder:

  • Onderhoud: u bent wettelijk verplicht een firma aan te stellen voor het jaarlijks onderhoud van uw installatie. De inhoud van de contracten die u voorgelegd worden is verschillend per firma en per type onderhoud. Wat is het beste voor uw installatie en voor welke termijn? We helpen u graag door een modelcontract op te stellen dat u dan kan gebruiken voor uw verdere onderhandelingen, of indien gewenst, contacteren we zelf de firma(‘s) van uw keuze om met hen te onderhandelen.

 

  • Liftkeuringen: De wettelijke keuringen van uw installatie moet door een erkend organisme gebeuren. U staat in om deze aan te schrijven en ervoor te zorgen dat deze keuringen tijdig gebeuren. Deze administratieve rompslomp nemen wij graag van u over.

 

  • Risicoanalyses: Om de 15 jaar moet er een risicoanalyse gebeuren van uw liftinstallatie. Ook dit gebeurt door een erkend organisme. Volgend op deze analyse zullen er waarschijnlijk een aantal opmerkingen moeten worden verholpen om opnieuw in orde te zijn. Deze opmerkingen moeten binnen een bepaalde termijn opgelost worden zodat de lift niet buiten dienst moet worden gesteld om de veiligheid van de gebruikers te garanderen. Wie spreekt u aan om deze risicoanalyse uit te voeren en wie spreekt u aan om deze opmerkingen op te lossen? Wij helpen u graag om dit dossier van a tot z tot een goed einde te brengen.

 

  • Liftdossier: U bent ook verantwoordelijk voor het opmaken en bijhouden van een liftdossier. Dit dossier moet ten allen tijde beschikbaar zijn. Liefst in de machinekamer. Welke stukken moeten er zich in dit dossier bevinden? Ook hier kunnen we ervoor zorgen dat alle nodige documenten aanwezig zijn.

Normen/ Wetgeving

bottom of page